سال ۱۴۰۳، سال جهش تولید با مشارکت مردم

جناب آقای مصطفی انصاری در پاییز ۱۳۹۶ طی  بازدیدی که از مخزن موزه دانشگاه اصفهان داشتند؛ چندین جلد کتاب خطی، چاپ سنگی و نفیس به دانشگاه اصفهان اهداء نمودند. در میان این آثار دو سند مربوط به دوره قاجار نیز جزء آثار اهدایی ایشان به موزه و مرکز اسناد دانشگاه می باشد. یکی از این دو سند فرمانی است که از سوی محمدشاه قاجار در سال ۱۲۶۳ هجری قمری صادر شده است.

          شایان ذکر است خاندان انصاری در سال های گذشته نیز اسناد و آثار تاریخی ارزشمندی را به دانشگاه اصفهان اهداء نمودند. خاندان جابری انصاری از خاندان های سرشناس فرهنگی در شهر اصفهان بوده اند. آنان نسب خود را به جابر انصاری از صحابه رسول اکرم (ص) می رسانند. یکی از معروفترین شخصیت های این خاندان میرزا حسن خان جابری انصاری است.

         حاج میرزا حسن خان جابری انصاری، ملقب به صدرالادباء در سال ۱۲۸۷ متولد شد. پدر وی، حاج میرزا علی انصاری ملقب به امین الوزراء ادیبی دبیرپیشه بود و نیاکان او نیز اغلب از مستوفیان و منشیان روزگار خویش بودند.

         میرزا حسن خان نیز از درس و بحث و تحقیق و تألیف غافل نبود و در محضر عالمانی چون آخوند ملامحمد کاشانی، جهانگیر خان قشقائی، شیخ محمد حسن نجفی و سید محمد باقر درچه ای به تحصیل علم پرداخت. کتاب تاریخ اصفهان، وفیات الاعیان و جوهر الجواهر از جمله تألیفات وی است.

       انصاری کم و بیش در عرصه سیاسی و اجتماعی حضور داشت و آخرین نشانه حیات او در این پهنه، مجله اسرارالانصار است که تنها به انتشار شماره نخستین آن در سال ۱۲۹۹ توفیق یافت. حاج میرزا حسن خان در بیست و هفتم دی ماه ۱۳۳۵ هجری شمسی، در سن هشتاد و نه سالگی در اصفهان درگذشت و بنابر وصیت او، در ایوان داخلی مزار بابارکن الدین شیرازی در تخت فولاد به خاک سپرده شد.

 

دانشگاه اصفهان-موزه

تنظیمات قالب